Saturday, October 18, 2008

Off it Went

Am avut dreptate. Dupa vreo zece zile de letargie, in timp ce aveam niste prieteni la mine, s-a coborat de pe creanga si si-a dat jos pielea, in doar cateva zeci de minute.

Hai sa ne intelegem, pentru cateva vizitatoare ale forumului: NU se pot face manusi, posete, pantofi, din pielea de pe un sarpe, atunci cand naparleste: isi da jos doar un strat subtire si transparent, cam ca si pielea arsa la plaja, vara.

Reptilele, de preferinta, isi dau jos pielea intr-o singura bucata - daca animalul se chinuieste si pielea se jupoaie in fasii, e semn de probleme, cel mai probabil deshidratare. Pentru a usura procesul, oarecum traumatizant pentru ei, pe parcursul celor cateva zile de pregatire se mareste umiditatea in terariu. Serpii au pielea si peste ochi, ba chiar e mai groasa acolo, ca niste "capacele". In timp ce se pregatesc de naparlire, intre stratul care urmeaza sa il dea jos si noul strat format dedesupt se secreta un lichid lubrifiant - acesta e motivul pentru care ochii sunt tulburi la un moment dat, si pielea capata un aspect laptos.

Iata si o alta abordare:

Monday, October 13, 2008

Really Pissed Off Snake

De cateva zile e cu curu-n sus.
Pufaie cand il pulverizez cu apa (si uneori biciuie cu coada), iar de patru nopti nu s-a mai dat jos de pe craca. L-am prins intr-una din zile cu ochii tulburi, deci as zice ca urmeaza sa naparleasca.